Φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας Καρυδοβούτυρο
Αγνό, θρεπτικό και έτοιμο σε λίγα λεπτά!
2 φλιτζάνια καρύδια (κατά προτίμηση ελαφρώς καβουρδισμένα)
Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά, για γλυκιά γεύση)
1-2 κ.γ. λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο (αν θέλεις πιο κρεμώδη υφή)
Εκτέλεση:
1. Βάλε τα καρύδια στο μπλέντερ ή το μούλτι και χτύπα τα για 5-10 λεπτά.
2. Στην αρχή θα γίνουν σκόνη, μετά θα αρχίσουν να κολλάνε και σταδιακά θα μετατραπούν σε βούτυρο.
3. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο λάδι για να πετύχεις την επιθυμητή υφή.
4. Πρόσθεσε αλάτι ή μέλι αν το επιθυμείς.
Και καλή σας απόλαυση!
Καρύδι Ελληνικό
Κάτω Μηλιά Πιερίας
6983518581