Σπιτικά, αρωματικά και πεντανόστιμα! Αυτά τα καρυδάτα έχουν τραγανή υφή απ’ έξω και αφράτο εσωτερικό, γεμάτο γεύση καρυδιού από το Αγρόκτημα “Αθηνά”-Καρύδια Ολύμπου!
Έγιναν ανάρπαστα, για αυτό μοιράζομαι τη συνταγή μαζί σας για να τα δοκιμάσετε κι εσείς!
Σπιτικά Καρυδάτα με Σοκολάτα
Υλικά για τα καρυδάτα:
2 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι κακάο
1/2 κουταλάκι βανίλια
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κρόκο αυγού
Υλικά για τη γέμιση:
100 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε 170°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή στον φούρνο μικροκυμάτων) και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος για πιο μαλακή υφή.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια βάζουμε λίγη σοκολάτα στη μέση και σκεπάζουμε με άλλο μπισκότο.
Καρύδι Ελληνικό
Κάτω Μηλιά Πιερίας
6983518581